+31 (0) 615508137 info@tenhoveadvies.nl

Incidentonderzoek en Tripod

Ernstige incidenten moeten worden onderzocht om de oorzaken te achterhalen, om te leren uit fouten en herhaling van diezelfde fouten te vermijden.

De Tripod Beta analyse methode gaat uit van falende veiligheidsmaatregelen (barriere) , waarbij de falende barriere wordt geanalyseerd op directe oorzaken van falen. De directe oorzaak van falen wordt vaak bepaald door de omstandigheden en de achterliggende factoren. De achterliggende factoren worden de Basis Risico Factoren (BRF) genoemd. ¬†Wanneer de BRF’s worden aangepakt kunnen incidenten in de toekomst mogelijk worden voorkomen.

De Tripod methodiek wordt toegepast bij allerlei soorten van incidenten. Ten Hove heeft Tripod analyses uitgevoerd op ernstige arbeidsveiligheidsongevallen, maar ook ook op incidenten op gebied van voedselveiligheid, kwaliteit, near misses, etc.

Ten Hove Advies heeft veel ervaring met het doen van ongevalsonderzoek en Tripodanalyses. Deze ervaring is opgedaan bij de Arbeidsinspectie en als Tripod leader en senior onderzoeker bij Avebe.

Sinds 2010 ben ik in het bezit van het certificaat Tripod leader.

 

Klik op de Tripod tree om de afbeelding te vergroten

Een keer praten over de mogelijkheden?

Laat het ons weten